Двама работници пострадаха при инцидента в завод „Арсенал“

0
Взривът е предизвикан от избухване на смесител за димни смеси за производство на гранати
Взривът е предизвикан от избухване на смесител за димни смеси за производство на гранати Видео: bTV

Взрив в казанлъшкия завод „Арсенал“ днес по обяд е предизвикан от избухване на смесител за димни смеси за производство на гранати.

Тътенът се чува в Казанлък и в съседното село Бузовград.

По информация на bTV днес към 11:30 ч. двама работници зареждали  смесител за димни смеси за производство на гранати в цех 130 на завод 3 в „Арсенал“. Напускали помещението, за да включат съоръжението от специален външен бутон.

Тези димни смеси са се възпламенили първоначално, последвал е взрив. Очевидно е, че капакът на този смесител се е отделил и е разрушил конструкцията на тавана на сградата. Има поражения и в самия цех, вътре по цялостната конструкция“, обяви окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.  

Просто едно запалване с малко материални щети, запалването е предизвикано от смес, димна смес, която за много кратко време отделя голямо количество пушек“, твърди Николай Ибушев, генерален директор на „Арсенал“ АД.

Леко са пострадали двама служители на завода, след назначаване на медицинска експертиза ще стане ясно какви са нараняванията.

Двамата ранени мъже отказаха коментар. Те са оставени за домашно лечение.

Разследването на инцидента продължава. Работи се по няколко версии, сред които техническа неизправност или човешка грешка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари