“Дунав” Русе са шампиони!

0

Мъжете на “Дунав” Русе са официални шампиони за 2015/2016 сезон в А група – Северна България.

Това им дава право на участие на бараж за влизане във Висша лига през юли месец срещу отбора на Хасково!

На 9 и 10 април залата на Щип 4 бе пълна за да подкрепи мъжкият отбор и любителите на малката топка да се насладят на най-добрите състезатели от Северна България. Дунав Русе бе в пълен състав – французина Ерик Дюранд, румънеца Габриел Постоака и Стефан Лъвчиев. Треньор на отбора – Петър Петров.

В първия си мач те победиха втория в класирането – “Етър” Велико Търново с 4:0. Но тази победа не дойде лесно защото в състава на болярите личат братя Кесови – Тодор Кесов – многократен шампион на България на мъже и Костадин – бивш национален състезател. Габи Постоака се наложи над първата ракета Тодор Кесов в напрегнат двубой – 3:2 гейма 11:9 точки!

Втората среща на русенци бе срещу “Комета +” Луковит – миналогодишни съперници в Б група. Чиста победа с 4:0.

В неделя Дунав игра срещу коравия отбор на “Враца” Враца. Въпреки отсъствието на титулярни състезатели /Калоян Зашев и Мартин Търновалийски/ мача бе оспорван. Костадин Ангелов водеше 2:0 и 6:2 срещу Лъвчиев и само своевременната намеса на треньора Петър Петров с тайм аут успя да обърне мача до 3:2.

Последния мач на русенци бе срещу “Роко” Шумен – отново чиста победа с 4:0. Въпреки това най-атрактивния сътезател на “Роко” Любомир “Брадата” Янакиев успя да създаде проблеми на Габи Постоака, като му взе гейм. Публиката аплодира много красивите разигравания на двамата сътезатели.

“Старите кучета” на регионалната съдийска колегия Митко Йорданов и Николай Ачев помогнаха много на подрастващите съдии. Сред публиката бе забелязан и Ара Папазян – един от големите треньори и деятели на тениса на маса в Русе. Турнира бе посетен от кмета на град Русе г-н Пламен Стоилов.

Всички мачове на отбора бяха изгледани под зоркото око на г-н Севдалин Вълнаров – директор на “Рубикон Инженеринг” – приятел и благодетел на клуба, без чиято помощ “Дунав” не би могъл да има такъв боеспособен отбор!!!

УС на СКТМ “Дунав” благодари на всички отбори участвали в този празник на тениса на маса, а също така и на всички любители, и бивши и настоящи състезатели на “Дунав” присъствали на събитието!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари