Духовни лица представиха книга в русенската библиотека

0

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ беше домакин на беседа по книгата на презвитер Александър Шмеман „Великият пост“.

Книгата е въведение в православното учение за поста. Тя представлява богословски размисъл за духовните измерения на поста и значението на аскетичния подвиг за вътрешната промяна на личността в църквата.

По тези и други въпроси на православната вяра модераторите отец Стефан Стефанов и отец Георги Георгиев от Русенска епархия беседваха с публиката, присъствала на събитието.

Книгата е написана в духа на Евангелието. Авторът владее до съвършенство изкуството на аргументацията и затова книгата му е толкова въздействаща“, сподели отец Стефан Стефанов.

Според Александър Шмеман „Църковното учение за Поста е учение, което се предава преди всичко във великопостното богослужение. Сега на преден план застава въпросът: как да приложим това учение към нашия живот? Как би могъл Великият Пост за бъде не само номинален, но и истински двигател на съществуването ни?“.

Инициативата беше организирана по  проект „Един другиму и на Христа целия си живот да отдадем“, финансиран от фондация „Комунитас“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари