Дрогирани и пияни младежи на пътя, защото ценностите изтъняват

0
Животът престава да бъде ценност, важно е да покажем, че сме смели и непукисти и се качваме в колата, за да се състезаваме, смята психолог
Животът престава да бъде ценност, важно е да покажем, че сме смели и непукисти и се качваме в колата, за да се състезаваме, смята психолог Видео: NOVA

Това коментира бившият психолог на затвора в Казичене Калин Гайтанджиев

Ценностите изтъняват, а когато сме арогантни, цинични, демонстративни, не зачитаме правото на живот на другия, се качваме зад волана под въздействие на алкохол или дрога. Това заяви за "На фокус" по NOVA  бившият психолог на затвора в Казичене и бивш училищен терапевт Калин Гайтанджиев.

По думите му деца в 5-6 клас деца започват с марихуана, защото им е интересно. "Метаамфетамините са лесно достъпни и евтини. Отношението към зависимостите е сложна поведенческа наука. Животът престава да бъде ценност, важно е да покажем, че сме смели и непукисти и се качваме в колата, за да се състезаваме", смята психологът.

По думите му отношението към ценностите е ключово. "Семейството е отговорно за хаоса, но и самата държава има вина. Унижението е една екзистенциална травма, която кара да търсим утеха. Комплекс от причини води до зависимост. Тийнейджър става зависим, за да обслужи някой от близките си - например да покаже на майка си, която е обсебваща, че може да е самостоятелен", обясни той.

Според него в училището преобладава тревожността. "Родителите я предават на децата си", разкри Гайтанджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Мания
    Нали според братята грантаджии - българофоби/русофоби про100$$$$$$ к!р0 и @сен ф@с!леф най-големите евроатлантически ценности са лгбт извращенията на сащ!! И си карат на пици с кристали в оргии!
  • 6
    1
    Коментар
    Няма ценности, има гърч за препитание и живот! За какви ценности говорите...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари