Семействата на загиналите в Царево ще получат по 15 000 лева от държавата

0
Средствата ще бъдат изплатени от дирекция "Социално подпомагане" по постоянен или настоящ адрес на загиналите
Средствата ще бъдат изплатени от дирекция "Социално подпомагане" по постоянен или настоящ адрес на загиналите Снимка: Dunavmost

Средствата ще бъдат изплатени от дирекция "Социално подпомагане" по постоянен или настоящ адрес на загиналите

Правителството отпусна по 15 000 лева еднократна финансова помощ на законните наследници на четиримата загинали при наводнението в община Царево на 5 и 6 септември 2023 година, съобщиха от правителствената пресслужба.

Необходимите средства от общо 60 000 лева са осигурени от бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Еднократните помощи ще бъдат изплатени от дирекция "Социално подпомагане" по постоянен или настоящ адрес на загиналите. По този начин ще се осигури допълнителна финансова подкрепа за техните семейства.

Очаква се да започне и изплащането на отпуснатите до момента 47 еднократни помощи на пострадалите семейства, съобщиха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане.

До 17 септември социалните работници бяха посетили 103 пострадали домакинства в седем населени места в община Царево. Те съдействаха и при подаването на заявления за допълнителна подкрепа до 2500 лв. с цел закупуване на електроуреди от фонд "Социална закрила" (ФСЗ). Ангажимент на общинската администрация е приемането, обработването и изпращането на заявленията към ФСЗ.

След оценката на всички щетите от наводнението, ще бъде преценено дали да се иска помощ от Европейския съюз. До момента те надхвърлят 30 млн. лв.

Големият потоп на Южното Черноморие стана в нощта на 5 септември след проливен дъжд. 4-ма души загинаха по време на бедствието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари