Драгомир Стойнев: Откакто дойде това управление, България стана нетен вносител на ток

1
Българската енергия не е скъпа, а просто лошо я управлявате
Българската енергия не е скъпа, а просто лошо я управлявате Снимка: БСП

Българската енергия не е скъпа, а просто лошо я управлявате

За първи път в най-новата история на България през първата седмица на януари страната ни е нетен вносител на електрическа енергия. За това алармира народният представител от „БСП за БългарияДрагомир Стойнев от парламентарната трибуна.

„При положение че ни се обясняваше от сглобката, че имаме прекалено много мощности и че не трябва да се правят нови инвестиции. България стана вносител на електрическа енергия, уважаеми дами и господа! И забележете – не само от Турция, която, за разлика от нас, построи нова ядрена мощност, внасяме от Румъния и най-интересното – от Северна Македония“, подчерта той.

„Българската икономика, която балансираше енергетиката на Балканите и беше най-големият производител през годините, откакто дойде това управление, какво се случва – започваме да внасяме електрическа енергия. Какви са причините и какви действия ще предприемете да не изпадаме отново в подобна срамна ситуация?“, обърна се Драгомир Стойнев към премиера акад. Денков.

Социалистът изрази недоумение от отговора на министър-председателя, че причината е, че българската енергия е скъпа и правителството е предприело стъпки за модернизация на енергетиката, като реагира: „Вашето правителство не е направило абсолютно нищо. Единственото, което направихте е да излъжете българските миньори с едно споразумение от 7 точки, от които не сте изпълнили абсолютно нищо.“

Народният представител предупреди, че в Маришкия басейн се е натрупало напрежение и то много скоро ще експлодира, вероятно през март-април.

„Северна Македония в какво инвестира, че да произвежда по-евтина електрическа енергия, при положение че и те са на въглища? Само че някои инвестират в ядрени мощности, а вие продавате ядрени мощности - това е разликата. Ако правите нещо за след 15-20 години, надали ще го дочакаме. Проблемът е, че по начинът, по който го правите, и това няма да се случи, г-н премиер. Енергията ни не е скъпа, а просто лошо се управлява и грешката е във Вас и във Вашия екип“, категоричен бе Драгомир Стойнев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари