Доналд Тръмп иска процесът срещу него да се излъчва на живо

0
Тръмп е обвинен, че се е опитал да отмени резултатите от президентските избори през 2020 година
Тръмп е обвинен, че се е опитал да отмени резултатите от президентските избори през 2020 година Снимка: Donald J. Trump / кадър Facebook

Тръмп е обвинен, че се е опитал да отмени резултатите от президентските избори през 2020 година

Доналд Тръмп подаде молба за предаване на живо на процеса срещу него във федералния съд във Вашингтон. В това дело Тръмп е обвинен, че се е опитал да отмени резултатите от президентските избори през 2020 г., предава Reuters, цитирана от агенция Фокус.

"Това производство трябва да бъде изцяло излъчвано по телевизията, така че американската общественост да може да види от първа ръка, че този случай не е нищо повече от скалъпена конституционна шарада", заявиха адвокатите на Тръмп.

Те добавят, че прокурорите искат процесът да се проведе "на тъмно", което според тях е политически мотивирано усилие на администрацията на президента Джо Байдън да подкопае кандидатурата му за преизбиране следващата година.

"Всеки човек в Америка и дори извън нея трябва да има възможност да "проучи'" този случай от първа ръка и да види как, ако има съдебен процес, президентът Тръмп се оправдава по това неоснователно и политически мотивирано обвинение", коментират адвокатите на Тръмп и добавят, че специалният прокурор Джак Смит нарушава конституционно гарантираните права на бившия американски президент.

По-рано американските медии съобщиха, че обществеността в САЩ трябва да има възможност да наблюдава как се развива "историческото дело" срещу предишния президент на САЩ. Министерството на правосъдието на САЩ, от друга страна, се противопоставя на телевизионното излъчване на процеса и заявява, че правилата на федералния съд забраняват излъчването на съдебни процеси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари