Иванка Тръмп ще трябва да свидетелства в процеса за измама срещу баща ѝ

0
Иванка Тръмп е била старши съветник на баща си, фаворит за номинацията на републиканците за президент през 2024 година
Иванка Тръмп е била старши съветник на баща си, фаворит за номинацията на републиканците за президент през 2024 година Снимка: Doug Mills/The New York Times/Redux

Иванка Тръмп е била старши съветник на баща си, фаворит за номинацията на републиканците за президент през 2024 година

Нюйоркският съдия, председателстващ процеса за гражданска измама срещу Доналд Тръмп, нареди дъщеря му Иванка да свидетелства по делото.

41-годишната Иванка Тръмп първоначално беше посочена в делото срещу Тръмп и двамата му най-големи сина, заведено от главния прокурор на Ню Йорк, но в крайна сметка беше оттеглена като обвиняема, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Тръмп и синовете му Дон младши и Ерик са обвинени в надуване на стойността на недвижимите имоти на организацията Тръмп в продължение на години, за да получат по-изгодни банкови заеми и застрахователни условия.

Съдия Артър Енгорон отхвърли опита на адвокатите на Тръмп да отменят призовка, издадена на Иванка Тръмп от главния прокурор Летиша Джеймс, но ѝ даде срок до 1 ноември да обжалва решението.

Иванка Тръмп е била старши съветник на баща си, фаворит за номинацията на републиканците за президент през 2024 г., докато той беше в Белия дом, но не се показва, откакто напусна поста.

Тя изостави ролите си в организацията Тръмп през януари 2017 г., когато баща ѝ стана президент и тя и съпругът ѝ Джаред Кушнър заеха постове в неговата администрация.

Преди това Иванка Тръмп е била изпълнителен вицепрезидент в Trump Organization - в тесен контакт с един от най-големите кредитори на групата, Deutsche Bank, според офиса на главния прокурор.

77-годишният Тръмп и синовете му също се очаква да свидетелстват в даден момент по време на процеса, който се провежда в Манхатън.

Бившият президент едва ли ще влезе в затвора, но Джеймс иска глоба от 250 милиона долара и отстраняване на Тръмп и синовете му от управлението на семейната империя за недвижими имоти.

Тръмп многократно е заклеймявал процеса като лов на вещици от демократите, целящ да провали кандидатурата му за Белия дом през 2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари