Насрочиха наказателен процес срещу Доналд Тръмп

0
Процесът ще започне на 25 март в Ню Йорк
Процесът ще започне на 25 март в Ню Йорк Снимка: Twitter

Делото ще започне на 25 март в Ню Йорк

Доналд Тръмп се върна в съда в Манхатън, където опитите му да отхвърли обвиненията за прикриване на плащания на „пари за мълчание" бяха отхвърлени, което създаде предпоставки за първия наказателен процес срещу бивш президент на САЩ, предаде АФП.

Процесът ще започне на 25 март в Ню Йорк.

В същото време негови представители присъстваха на отделно изслушване в Атланта, като настояваха главният прокурор, повдигнал обвинения срещу Тръмп в изборни измами и рекет, да бъде дисквалифициран от делото.

Това са две от общо четирите наказателни дела, които са заведени срещу републиканския лидер в кампанията му за връщане на Белия дом, като правните му екипи се стремят да отложат същинските съдебни процеси за времето след вота на 5 ноември.

Тръмп, който се възползва от медийното внимание към правните си проблеми, за да разпали поддръжниците си и да осъди опонента си от Демократическата партия Джо Байдън, повтори твърдението си, че обвиненията са "просто начин да ми навредят на изборите".

"Как можеш да участваш в избори, ако по цял ден седиш в съдебна сграда в Манхатън", каза той, докато пристигаше в съда.

След като изслушването започна, съдия Хуан Мерчан отхвърли искането на Тръмп за отлагане и постанови, че изборът на съдебни заседатели ще започне по график в края на март.

Бившият президент е изправен пред 34 обвинения в счетоводни измами, свързани с плащания към порнозвездата Сторми Даниълс.

Прокурорите твърдят, че Тръмп незаконно е прикрил парични преводи към дългогодишния си адвокат и помощник Майкъл Коен, за да му възстанови плащанията за загърбване на историите за предполагаемите извънбрачни сексуални отношения на Тръмп с Даниълс и модел на Playboy.

Адвокатите на Тръмп ще го представляват и в Атланта, Джорджия, където е обвинен в заговор за отмяна на резултатите от изборите през 2020 година, които той загуби от Байдън.

На това изслушване се иска окръжният прокурор Фани Уилис да бъде отстранен от делото заради предполагаема връзка с друг прокурор.

Правните проблеми на Тръмп може да продължат на 16 февруари, ако, както съобщават американските медии, бъде издадено решение по делото му за гражданска измама, в което той е обвинен в грубо завишаване на стойността на имотите си, информира БГНЕС.

В този случай той рискува да трябва да плати до 370 милиона долара и е изправен пред забрана да извършва стопанска дейност в щата Ню Йорк.

Освен това е изправен пред друг възможен процес, в който се твърди, че е заговорник с цел подмяна на изборите през 2020 година във Вашингтон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари