Домът на учителя продължава да се руши в центъра на Русе

3
В социалните мрежи бяха пуснати сигнали за посегателства, потрошени стъкла и драскане с графити
В социалните мрежи бяха пуснати сигнали за посегателства, потрошени стъкла и драскане с графити Снимка: Dunavmost, архив

Бившият Дом на учителя, който е паметник на културата, тъне в разруха

Сградата, която бе придобита от общината с намерението да се изгради младежки център, предизвиква тъжни чувства сред русенци заради окаяния ѝ вид, предава Русе Медиа.

В социалните мрежи бяха пуснати сигнали за посегателства, потрошени стъкла и драскане с графити.

От общината предприеха временни мерки, за да обезопасят поне частично сградата. В края на миналата седмица от Общинско предприятие „Комунални дейности“ са взели размери и днес премахнаха най-опасното счупено стъкло. То бе свалено и прозорецът бе затворен с плексиглас. Вземат се размери и за останалите натрошени стъкла, като днес ще бъдат затворени всички прозорци. Така ще се ограничи и достъпът до помещенията вътре в сградата.

За съжаление към момента общината не може да предприеме никакви ремонтно-възстановителни дейности, тъй като сградата е паметник на културата и се изчаква да дойде съответното разрешение от Министерството на културата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Цънцър
    Кмете кмете за чеп за зеле не ставаш дейба твойта мама комунистка
  • 6
    7
    русенец
    През 2019 година от всички възможни излини - избрахме най-голямата. Но сме последователни. Дядото започнал на унищожава Русе, внукът успешно ще приключи. И Корнела ще дойде да види стореното - унищожения от нейния любимец Русе.
  • 8
    6
    хм.
    Явно правилния човек на кмета все още не е заявил инвестиционно намерение. Целият град е много изоставен. Разходете се по улиците. По зле не помня да е било.
  • -2
    5
    да
    Събаряйте альошата ве да ви еба. Какво го поддържате тоя паметник на изнасилвача и мародера.
  • -2
    4
    Провинциалист
    А давате пари за охрана на тотема на съветската армия окупатор и да го чистите, когато основателно го разкрасяват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари