До живот ще лежат гейове обезглавили турчин заради крадени чорапи

1
Мехмед Тефиков е изнасилен и впоследствие обезглавен във Велики Преслав
Мехмед Тефиков е изнасилен и впоследствие обезглавен във Велики Преслав

Доживотна присъда постанови Шуменският окръжен съд за извършителите на жестокото убийство на Мехмед Тефиков във Велики Преслав.

Той беше обезглавен през октомври 2009 г. от Валентин Христов и Юрий Юриев след запой и хомосексуални отношения. Присъдата им подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.

„Удовлетворен съм от присъдата, въпреки че поисках доживотен затвор без право на замяна", каза за пред Радио Шумен заместник-окръжният прокурор Димитър Димов.

Искам дебело да подчертая, че това убийство е изцяло на личностна основа и няма нито политически, нито етнически подбуди", допълни прокурорът. Според него начинът на живот на осъдените е бил такъв, че е водел до престъпления.

Валентин Христов има няколко други присъди, свързани с хомосексуални отношения. По време на извършване на престъплението Христов и Юриев са били на по 20 години. 

Делото в Шуменския окръжен съд тръгна на 9 септември. Тогава бяха разпитани 16 свидетели, сред които четирима полицаи и петима затворници. Историята е потресаваща - Юри, Валентин, брат му Звезделин (19 г.) и други млади мъже били на дискотека. Мехмед Тефиков също отишъл в заведението, почерпил се с водка и танцувал на дансинга. Оказало се, че компанията имала зъб на Мехмед.

Звезделин и Валентин искали да си отмъстят на Мехмед, защото през 2005 г. третият им брат Атанас (23 г.) се озовал в затвора, след като откраднал ботуши и чорапи на Мехмед. След полунощ Валентин и жертвата излезли прегърнати от дискотеката и като се забавили, Звезделин и Юри тръгнали да ги търсят. Зад старото читалище сварили Валентин да лежи върху разсъблечения Мехмед и да го налага с юмруци. Преди това между тях е имало секс. Всички започнали да го ритат, а Звезделин наредил на Юри: “Режи му главата.” След кръвопролитието кучета я отнесли на строеж и я оглозгали.

Мехмед Тефиков е изнасилен и впоследствие обезглавен във Велики Преслав, а трупът му бе открит на 10 октомври 2009 г. на метри от сградата на общината, а оглозганата глава на убития бе намерена на близък строеж.

Източник: Радио Шумен
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари