Днес понижението на температурите ще продължи

0
Над страната ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд
Над страната ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд

Днес над страната ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планинските райони сняг.

Още преди обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, след обяд над много райони временно до слънчево, но вечерта от запад ще започне ново заоблачаване. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно силен запад-северозападен вятър, който вечерта ще отслабне.

Понижението на температурите ще продължи и минималните ще са между 0° и 5°, а максималните - между 5° и 10°, в София около 4°, съобщи Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), предаде агенция "Фокус".

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за януари и през деня ще се понижава.

Над Черноморието ще има предимно значителна облачност, но без валеж. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури 8°-9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа умерен, временно до силен запад-северозападен вятър. Облачността през деня ще намалее, но преди обяд на места ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари