Дмитрий Медведев: НАТО да не предоставя на Украйна ракетни комплекси "Пейтриът"

3
Медведев коментира думите на Столтенберг за запазването на Украйна като суверенна и независима държава
Медведев коментира думите на Столтенберг за запазването на Украйна като суверенна и независима държава Снимка: Getty Images

Медведев коментира думите на Столтенберг за запазването на Украйна като суверенна и независима държава

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предупреди НАТО да не предоставя на Украйна ракетни комплекси "Пейтриът" и нарече алианса "криминално образувание", предаде Ройтерс.

"Ако НАТО достави на киевските фанатици комплекси "Пейтриът", както намекна генералният секретар Йенс Столтенберг, те веднага ще станат законна мишена на въоръжените ни сили", написа Медведев в "Телеграм".

От думите му не става ясно дали той визира ракетните комплекси, украинската армия или НАТО, отбелязва Ройтерс.

Северноатлантическият алианс, в страните от който живеят не повече от 12 процента от човечеството, не е нужен на цивилизования свят и трябва да бъде разпуснат като "криминално образувание", пише още Медведев, цитиран от ТАСС.

Той допълва, че представителите на НАТО "лесно забравят" за извършените от тяхната организация държавни преврати по целия свят, за смените на законно избрани държавни глави и убийствата на десетки хиляди мирни граждани.

Медведев обръща внимание на думите на Столтенберг за запазването на Украйна като суверенна и независима държава. "Но той не каза нищо за териториалната ѝ цялост. Някакъв вид победа, но очевидно при нови, силно орязани граници на независимостта ѝ и в този си вид тя ще седне на масата за преговори. Това вече е прогрес", заключава руският политик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари