Димо Тонев: Пътят Русе - Мартен се е превърнал в паркинг за камиони

0
Протестиращи блокираха входа и изхода за камиони на ГКПП "Дунав мост" при Русе
Протестиращи блокираха входа и изхода за камиони на ГКПП "Дунав мост" при Русе Снимка: Dunavmost / архив

Протестиращи блокираха входа и изхода за камиони на ГКПП "Дунав мост" при Русе

Недоволни от километричните опашки от изчакващи да преминат през Дунав мост тежкотоварни автомобили жители на гр. Мартен блокираха за около час входа и изхода за камиони на граничния контролно-пропускателен пункт, предаде TVN.

Не бе блокиран единствено изходът за леки автомобили от България към Румъния. Протестът бе подкрепен и от жители на Русе, работещи в Индустриална зона „Тегра“, които също се изключително затруднени при пътуването до месторабота.

„Пътят РусеМартен се е превърнал в паркинг за камиони. Вчера не чухме от заместник-министрите мерки, които ще решат проблема окончателно“, каза кметът на Мартен Димо Тонев, който беше сред протестиращите.

При недоволните пристигнаха кметът на Русе Пенчо Милков и директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Ненков, които разговаряха с тях.

Протестиращите да категорични, че трябва да се намери кардинално решение на проблема, тъй като разстоянието от пет-шест километра се изминава за над час, когато има задръстване от камиони. Това им пречи да отидат нормално на работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Анонимен
    От другата страна не чакат ли или само от наша?
  • 4
    1
    Русенец
    Щом румънците не ги пускат да влизат у тях, значи и ние трябва да ги спираме да влизат у нас. Има ли на Дунав мост чакащи камиони по платното - моментално спирайте южните ГКПП. България не е разграден двор и съседите ни трябва да го знаят.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари