Осигуряват "зелени коридори" за матурите и баловете по пътя Русе - Мартен

0
Въвежда се временна организация на движението
Въвежда се временна организация на движението Снимка: TVN, архив

Поводът бе призив на граждани, живеещи в Мартен, които се обърнаха за съдействие към Пенчо Милков

Кметът на Община Русе Пенчо Милков разпореди на органите на Районната дирекция на МВР да съдействат за ограничаване движението на тежкотоварни автомобили по трасето Мартен - Русе, съобщават от пресцентъра на Общината.

Мярката се налага поради предстоящите абитуриентски балове, както и провеждането на държавните зрелостни изпити.

Поводът бе призив на граждани, живеещи в Мартен, които се обърнаха за съдействие към Милков.

В писмо до директора на ОД на МВР - Русе старши комисар Николай Ненков кметът призовава да бъдат пренасочени по обходни маршрути камионите, преминаващи по трасето Републикански път II – 21 Русе – Силистра /бул. „Тутракан“/, за да се гарантира безпрепятственото придвижване и безопасността на завършващите и техните семейства и близки.

Временната организация на движението се въвежда за периода от 23 до 26 май в часовете 17 - 19 ч. Предвижда се да бъде освободено трасето и за преминаващи зрелостници по време на провеждане на матурите на 19 и 23 май в диапазона 7:00 - 8:30 часа.

Припомняме, че в момента се изгражда големият ТИР-паркинг, който фирма изпълнител строи върху общински терен. Неговият капацитет ще бъде 600 камиона, като се очаква ремонтните дейности да приключат до края на май. Паркингът се намира на бул. „България“ и предназначението му е да облекчи трафика в района на Дунав мост и отвеждащите от Русе булеварди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Организатор движение
    Нашто кметче съвсем изпращя. Егати популиста долен! Дано МВР не му уйдисат! Ще отклонял той, ид*ота, целия товарен трафик за 7 последователни дни- по 2 часа. И всичко това колко ще доусложни и без това сложната обстановка?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари