Дим от пожарите около Чернобил обгърна Киев

0
Градът е класиран на първо място в света по замърсяване на въздуха тази сутрин
Градът е класиран на първо място в света по замърсяване на въздуха тази сутрин Снимка: БГНЕС

Градът е класиран на първо място в света по замърсяване на въздуха тази сутрин

Пожарите около изоставената атомна електроцентрала в Чернобил и околните гори доведоха до повишаване на нивата на замърсяване на въздуха в Киев, което тази сутрин беше сред най-високите в света.

Според швейцарската компания IQAir, Киев е класиран на първо място в света по замърсяване на въздуха тази сутрин, предаде БГНЕС.

Украинското министерство на здравеопазването съобщава, че смогът в Киев и околностите не представлява химическа или радиологична заплаха и че нивата на радиация са в нормални граници.

Гражданите на столицата обаче са били призовани да останат в домовете си, което много от тях вече правят заради епидемията, и са помолени да не отварят прозорците на жилищата си.

Министерството предупреждава, че смогът може да причини главоболие, кашлица, затруднено дишане, дразнене на очите, възпаление на лигавиците на носа и гърлото, както и алергии и редица други здравословни проблеми.​

Преди месец пожари избухнаха в горите около Чернобил и се разпространиха до изоставената атомна централа. Преди няколко дни те бяха окончателно угасени, но от снощи се появиха нови в същия район, както и в района на Житомир.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари