Дилян Саманджиев: Нужна е изолация, ако трябва и със сила!

5

На днешното редовно заседание на общински съвет Русе, което беше закрито, се предостави информация във връзка с предприетите мерки за овладяване на епидемията от COVID - 19.

Общинският съветник от ПП "Възраждане'' Дилян Саманджиев предложи мерки срещу борбата с разпространението на заразата.

"Аз имах честта да служа във Френския чуждестранен легион. Там мога да кажа, че имат много висока култура на овладяване на инфектирани зони,защото кампаниите им са дислоцирани главно в Африка ,а там епидемии има постоянно. Мерките ,които предлагам са превантивни и са спомагателни ,преди да се наложи частична или пълна карантина, както е в Банско. Аз лично съм "ЗА'' пълна карантина по образец на Италия, Испания, Франция, Китай и т.н. Предпочитам 2- 3 седмици да съм под карантина, отколкото това да се проточи 3- 4 месеца. Вижте ,какво направи Китай- пълна карантина и пълен успех над заразата. Това е реда щом няма точно лекарство, трябва изолация, ако трябва и със сила! Трябва да проумеем, че зад числата стоят животи,съдби,семейства... ‘‘ , каза Дилян Саманджиев.

1.Създаване на транзитен коридор около град Русе или създаване на организация на конвоиране на МПС-та.

2.Поставяне на КПП-та на входовете на Община Русе с цел здравни полеви прегледи.

3.Мобилни дезинфекциращи екипи.

3.1.Дезинфекция на затворени сгради (училища,градини, ясли,университети и т.н.),както и тяхното запечатване в срок от 21 дни.

3.2.Дезинфекция на обществени места и обекти(паркове,спирки,пейки,пазари,които не функционират,банкомати,кафе автомати и т.н.)

3.3.Дезинфекция на частни търговски площи(ресторанти,увеселителни обекти,барове,игрални зали и т.н)

4.Да се поставят КПП-та работещи административни сгради с цел здравен контрол и активни мерки за борба с вируса. Да се обособи един вход и един изход.

4.1.Поставяне на КПП-та за контролиране на човекопотока на гражданите по ЖП гари и Автогари с цел следене на здравето.

5.Болниците създават организация според техните нужди.

6.Поставяне на КПП-та на места , където има събиране на населението ( хипермаркети и места,които се определят според нуждите).

7.При установяване на първичен източник на зараза,тоест адрес на лицето, се установява "зона на сигурност ‘‘, минимум двустепенна.

7.1.Ако заразата се разпространи в даденият квартал или улица,също се поставя КПП с цел здравен контрол.

8. За малките населени места (Кметства), при установяване на заразен обект се поставят КПП-та на входа и изхода на населеното място с цел здравен контрол,поради опасността от родствени връзки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари