Диетолог: Кафето пречи на възстановяването от COVID-19

1
Също така е добре да се откажете от содата и пакетираните сокове, смята лекарят
Също така е добре да се откажете от содата и пакетираните сокове, смята лекарят Снимка: Getty images

Вместо това се препоръчват домашни плодови напитки

Диетоложката Анджелика Дювал посочи, че при коронавирусна инфекция трябва да се ограничат напитките от черен чай и кафе, като се даде предпочитание на обикновената вода. Също така е добре да се откажете от содата и пакетираните сокове, смята лекарят. В интервю за радио Sputnik Дювал сподели няколко рецепти за алтернативни напитки, предаде Дарик.

Варете в литър и половин вода две супени лъжици висококачествен насипен зелен чай. Нарежете там две резенчета портокал, добавете една или две супени лъжици червени боровинки. Не препоръчвам подслаждане, по-добре е да нарежете ябълка без кората. Оставете тази напитка да се вари за около 40 -50 минути и я пийте през целия ден. Можете да добавите топла вода, но не вряща вода, за да имате топла напитка ".

Диетологът отбеляза, че такива плодови напитки могат да се приготвят и от морски зърнастец и червени боровинки.
 
Можете да използвате горски плодове като боровинки и морски зърнастец. В два литра вода сложете измити плодове - около 200 грама. За да стане сладко, съветвам ви да добавите ягоди, зърнастец, боровинки. След това можете да използвате блендер , за да получите здравословна, жива плодова напитка. Не е необходимо водата да се преварява нарочно, за да се запази максимално количеството витамини."

Дювал вярва, че подобни напитки могат да бъдат част от възстановителната терапия след преболедуване от коронавирус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари