Диетолог: Бързите закуски не винаги са вредни

0
Кога сандвичът се превръща в здравословна закуска
Кога сандвичът се превръща в здравословна закуска

Бързите закуски не винаги са вредни

Така смята Маргарита Арзуманян, кандидат на медицинските науки, диетолог и гастроентеролог, цитиран от БГНЕС.

При избора на храна за закуска е важно да се обърне внимание на нейния състав. Според Арзуманян идеалният начин за бърза закуска е да хапнете нещо, съдържащо ядки, пълнозърнесто брашно, зеленчуци, горски плодове или бобови растения.

При избора на храна за закуска е важно да се обърне внимание на нейния състав.

"Най-бързата и чудесна закуска е да вземете добър пълнозърнест хляб и кисело мляко и да добавите ядки и плодове", казва тя.

Правилната комбинация от съставки ще превърне дори сандвича, който обикновено се смята за нездравословна закуска, в здравословно ястие - продължава диетологът.

"Сандвичът може да бъде добра закуска, ако вземем домашно приготвено месо, пиле или риба, хляб от пълнозърнесто брашно, което съдържа остатъчно количество фибри. Сложете отгоре резен краставица, домат или маруля", препоръчва Арзуманян.

Много храни, които преди са били смятани за вредни, сега се произвеждат по различни технологии, казва диетологът. Така че според нея съвременните колбаси си заслужават да бъдат част от здравословното хранене.

"Вече се предлагат качествени колбаси, които съдържат например пуешко месо, говеждо месо, мляко и подправки и не съдържат нищо излишно. Това са колбаси с кратък срок на годност, които са добра и здравословна закуска", добавя Арзуманян.

Но ако продуктът пред вас съдържа консерванти, изкуствени подсладители и подобрители на вкуса, по-добре е да не го консумирате, съветва диетологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари