Die Welt: Европейският съюз ще претърпи крах по примера на Древния Рим

1
Препратка към историята
Препратка към историята

Препратка към историята

Европейският съюз ще претърпи крах по примера на Древния Рим. Това пише колумнистът Даниел Екерт в коментар в германския вестник Die Welt.

Историята за краха на Рим има много последователни съвпадения с развиващата се криза в Европейския съюз. Първият знак е инфлацията, която удари иначе стабилната валута - еврото“, коментира Екерт, предава БГНЕС. Парите в Римската империя също не са се обезценявали в началото, в продължение на поне два века и половина, но след това последва девалвация, която коренно променя ситуацията.

И по втори параграф Евросъюзът повтаря историята на Римската империя - наличието на пандемия, тъй като Антонинова чума бушува в древен Рим и извън него. Следователно няма съмнение, че икономическият ред в империята се променя драстично.

Ситуацията се влошава, когато държавата решава да контролира пазара. Например, определя пределни цени за зърното, които са по-евтини от пазарните. Това намалява доставките и замразява търговията между градовете и провинциите.

А ако се върнем към настоящата европейска криза, континентът все още е зависим от свободното движение на стоки и пари. Трудностите с доставките водят до спад, коментира още Екерт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    младен иванов
    Евросъюзът ще претърпи крах,и този крах вече е започнал,защото западна Европа се е превърнала във враг на Спасителя Христос и християнската вяра.Узаконяването на тези отвратителни нечестия като хомосексуализъм,еднополови бракове,смяна на пола,категорично отхвърлени и осъдени от Библията,просто замърсяват атмосферата на Европа,и я превръщат в една деградирала,морална клоака.Запада просто отхвърли и презря своето християнско наследство,на което дължи своя просперитет.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари