Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

0
Започва традиционната Седмица за превенция на детската пътна безопасност,
Започва традиционната Седмица за превенция на детската пътна безопасност,

Започва традиционната Седмица за превенция на детската пътна безопасност, съобщават от областната дирекция на МВР в Русе.

Тя ще протече под мотото Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Наред с полицейски акции за контрол, насочен към осигуряване безопасността на децата на пътя, пътните полицаи предстои (както в началото, така и през цялата учебна година) да влязат в училищата, за да напомнят на ученици и родители основните правила за безопасност.

На 15 септември призивът за спазване на основните правила за движение ще е специално насочен към първокласниците.

В началото на учебната година, с цел предотвратяване на пътни произшествия, ще се осигурява полицейско присъствие и контрол в райони до учебни заведения по време на отиване и връщане на децата от учебни занятия.

Служители на РУ, съвместно с представители на общините и кметствата, извършват оглед на сигнализацията, маркировката, уличното осветление, средствата за принудително намаляване на скоростта, предпазните огради и парапети, обезопасеността на входовете на училищата. Ще се изготвят съответни предписания до ръководителите на отговорните служби за отстраняване на недостатъците.

През миналата учебна година на територията на област Русе при пътно-транспортни произшествия са пострадали 38 деца, а през лятната ваканция от 01.07.2015г. до 31.08.2015г. – 13 деца, напомнят от ОДМВР в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари