МВР - Русе призовава родителите да напомнят на децата си правилата за движение

0
Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!
Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя! Снимка: Dunavmost

От русенската полиция призовават родителите да напомнят на децата си правилата за движение.

С цел ограничаване предпоставките за пътни злополуки  с учащи се, до 31 октомври 2019 г, се провежда традиционната национална  “Акция на полицията: “ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ! ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!”.

Децата не познават или не се съобразяват с пътните знаци и маркировката, както и с местата за безопасно пресичане - това показва анализът на областната дирекция /ОД/ на МВР в Русе.

По този повод от полицията призовават родителите да припомнят на децата си правилата за безопасно движение на пешеходците. Анализите сочат, че пътни произшествия настъпват най-често през деня, когато използват свободното си време за игра. Отделно, при осъществяване на контрола на движението, на пътните полицаи е направил впечатление лошият пример, който родителите дават на своите деца за безопасно поведение на улицата и в автомобила.

От ОД на МВР информираха, че през лятото в пътнотранспортни произшествия в Русенско са участвали 16 деца. При инцидентите няма загинали, а само ранени. Шест са пострадали като водачи на велосипед, пет - като пътници, а други пет - като пешеходци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари