Деца ще попаднат в "Чудния свят на растенията" в ботаническата градина на Русенския университет

1
Лятната академия е безплатна
Лятната академия е безплатна

Лятна академия за деца "В чудния свят на растенията" се организира от началото на идната седмица в Русенския университет

Това съобщиха от висшето училище в града.

Заниманията в академията са безплатни.

Децата ще се запознаят в рамките на две седмици с интересни и любопитни факти за растенията, ще надникнат в научноизследователските лаборатории на университета, ще засадят растения на открито и ще се научат как да отглеждат декоративни растения.

Ръководител на лятната академия е д-р Петя Ангелова - преподавател по "Ботаника и систематика на растенията", а сътрудници и ментори са студенти от специалността "Растениевъдство".

В ботаническата градина има около 400 растителни вида. В нея могат да се видят както типични дървесни, храстовидни и тревни представители на българската флора, така и чуждоземни видове. Има розариум, плодна градина, а също и редки дървета - хартиено дърво, ликвидамбър, древните представители двуделен гинко билоба и метасеквоя. Растителните видове са представени с табели с техните имена според международно утвърдена ботаническа номенклатура. На тях е отпечатан и QR код, чрез който през смартфон може да се получи подробна информация за съответния вид.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари