Детенце глътна батерия, която изгори вътрешностите му

0

Малко дете си изгори вътрешностите и едва не умря, след като глътна батерийка от везни на майка си, които лежали на пода в банята.

Последствията от инцидента е трудно да бъдат оценени, но проблемът със здравето ще преследват момчето през целия му живот.

Криси и Елиът Ленън видели как малчугана им Оли започнал да повръща черна течност. Естествено, детето било веднага заведено в болница, където лекарите започнали да подозират, че детето има асма или куп други детски респираторни заболявания, защото по никакъв начин не успявало да задържи храна в стомаха си.

Семейството се върнало у дома, но момчето продължавало да повръща - по четири пъти в час. Така било до следващата сутрин. Тогава родителите наистина изпаднали в паника. 

Родителите не могли да разберат защо детето им се чувства толкова зле, докато 29-годишната Криси не стъпила върху кантара и не видяла, че той не работи, пише БЛИЦ. Тя обърнала устройството и открила, че в него няма батерия. Жената съпоставила фактите и отново закарала сина си в болница.

Рентген показал, че изчезналата батерия е стомаха на детето. Разбирайки за това, Елиът, който работи в дом за възрастни хора, мигновено излязъл от работа и се върнал вкъщи Оказало се, че на сина му е необходима спешна операция, въпреки, че той бил твърде малък за нея.

Хирурзите работили по детето час и половина. В края на краищата те успели да извадят батерията, която била заседнала в гърлото и бавно започнала да разяжда вътрешностите на малчугана. След операцията момчето било вкарано в изкуствена кома.

Последвало сканиране показало, че Оли има много травми и изгаряния по трахеята, но, за щастие, нито едно изгаряне не е успяло да пробие стените на някой орган. Но когато момчето започнало да оздравява, се оказало, че то има проблем с дишането. Поредното сканиране показало колапс на белите дробове заради дупка в трахеята. "Лекарите казаха, че шанса той да оживее е едно на десет. Ние просто останахме безсилни. Това беше най-лошият ден в живота ни", споделя Елиът Ленън.

Наложило се малчуганът да бъде преместен в друга болница, където имали необходимото за терапията оборудване. Оли отново бил вкаран в кома, а за родителите започнал истински ад от чакане в хотелска стая до болницата.

На детето била направена още една операция, при която заменили повредените тръбички в белите дробове с тъкан от сърдечните му клапани. Операцията преминала успешно, но цяла седмица след нея медиците полагали неимоверни усилия, за да обездвижат максимално детето, докато органите не започнали да се срастват.

Два месеца по-късно, семейството се върнало у дома. Но ужасът не спира до тук. Никой не знае какви ще са дългосрочните последствия от операцията.

Момченцето не може да яде нищо твърдо. Родителите обаче не губят кураж и са убедени, че с позитивно мислене всичко ще стигне до благополучен край.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари