Депутатки хапват пилаф от киноа и салата с морски дарове

2
"Щадящи ястия" изместиха депутатското кюфте
"Щадящи ястия" изместиха депутатското кюфте

"Щадящи ястия" изместиха депутатското кюфте

Депутатките в 49-ото Народно събрание дефилират в парламента, сякаш са на модно ревю, а визиите им доближават тези на моделките от списанията. Повечето от тях са с почти идеални фигури, които дължат на диетичните храни, които им поднасят в столовата на НС, пише Ретро.

В Народното събрание не се готви. Ястията идват готови от кухнята на президентството. В бюфета на парламента само режат салати, разливат супата и топлят храната при поискване. Столовата се намира в подземния етаж на сградата и работното ѝ време е от 8:15 до 16:45 часа от понеделник до петък. Там обаче е интересно само по обяд. Тогава по витрините се изнасят коя от коя по-засукани, вкусни и доста евтини храни. Нашествието на огладнели народни избраници обичайно започва около 12:30 часа, когато разнообразието от ястия и салати е най-голямо. Депутатите знаят, че след 13 часа вече няма почти нищо за хапване – по витрините стоят тук-там по някое ястие или салата, а „по-завързаните“ манджи са свършили.

В началото на демокрацията евтиното кюфте в бюфета на парламента доби национална популярност и дори стана нарицателно за ценовите благини в НС. 30 години по-късно обаче кюфтето и кебапчето изобщо не са на почит там. Скарата присъства като част от менюто, но никой не я купува. Тя, оказва се, е вече хранително демоде. Изместена е от по-леки, модерни и диетични храни, наречени в ценоразписа „щадящи ястия“. Всеки ден те са различни, но винаги са гурме като вкус и „народни“ като цена. Изключително популярен сред дамите в парламента е пилафът от киноа с различни зеленчуци, чиято цена е само 2,10 лева. Киноата е суперхрана, която е богата на множество хранителни вещества, а заедно с тях носи и редица ползи за здравето и красотата. Съдържа девет есенциални аминокиселини, които я превръщат в чудесен източник на белтъчини. Освен това има и богато съдържание на фибри и няма почти никакви калории, от които да се пълнее.

Сред диетичните манджи, които си хапват депутатките, за да пазят линия, е и бюрек от патладжани за 2,98 лв. порцията, който представлява нещо подобно на кюфтета от тиквички. Патладжанът също е оскъден на калории и доказано води до вталяване. Ежедневно в стола на парламента се предлагат още кашкавал пане, лазаня с мляно месо, свинско със задушени зеленчуци, но на тях залагат предимно мъжете. Дамите понякога минават и само с една салата, като най-разпространените на витрините в бюфета са гръцка, зелева и с морски дарове. Най-евтината пък е от ряпа с морков – 0,84 лв., която е витаминозна бомба и е страшно диетична.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Ах....
    Това заплати ли са 7,8 или 10 Хил.лв!?Трябват промоции в стола на НС,заслужават ги ,даже са малко,защото управиха цяла БГ ....отзад.Да попитат ,как живеят доста семейства в провинцията с по две деца ,когато родителите са на минимална,или само един от тях работи!?Васил Велев от индустр.капитал каза :Заплатата трябва да е подплатена с работа ,трябва се заработи,как така ще се вдига мин.заплата от 600лв чисто ,тя надхвърля всякаква инфлация в Бг,прекалено била висока !Абе Василе иди в Парламента ,и виж другарите ,като теб ,колко са уморени от работа ,колко много работа свършиха,а с тази инфлация им се вдигнаха заплатите само с 800лв !Как може европ.държава сме ,на първо място сме ,ама отзад напред в класацията!Само 800лв повишение на депутатите над заплатите ! И колегата им Кокорчо не случайно заяви ,,Да го духат бедните ,като мен(нас) ,харесвало му ,и дава пример на останалите бедни като него ...в Бг,
  • 6
    2
    Иван
    Защото са бедни,тьпите кифли,сложете цени от 6.00,лева,нагоре!
  • 5
    1
    Пилаф?
    Ами кожен дилаф? И кожен сап?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари