Депутати влязоха със защитни облекла в парламентарната зала

0

Депутатите от “Воля” Веселин Марешки и Кръстина Таскова се появиха в пленарна зала в пълна карантинна екипировка със защитни костюми. Това накара депутатите от БСП да се възпротивят и Валери Жаблянов излезе на парламентарната трибуна и поиска двамата депутати да бъдат отстранени от заседанието с мотива, че допълнително нагнетявали и стресирали обстановката.

В тези дни, в които цяла България е вперила поглед в това избраниците на народа какъв пример даваме, то се оказа, че ние даваме най-отвратителния пример. Във всички новини докато пътувах към НС, се говореше, че единствените места, в които не се спазва Закона, процедурите и заповедта на ген. Мутафчийски да сме на два метра един от друг и да не се скупчваме, това са ромския квартал Столипиново и Българския парламент“, съобщи от трибуната депутатът Веселин Марешки, цитиран от БГНЕС.

Затова предлагаме и българските депутатит да вземат вмерки, за да са безопасни за себе си, за своите близки и за българския народ. Не трябва да превръщаме българския парламент да стане проводник на заразата.

Българите в момента не работят, не получават заплата, затова призовавам всички депутати да са безопасни, за да дадем пример на хората.

Не смятам, че когато българските народни представители си изпълняват задълженията, са нарушители”, репликира пък Жаблянов.

В парламента се правят всички санитарни мероприятия, всички народни представители са с маски, трибуната на всеки час се хигиенизира. Правим каквото можем, но не можем да спрем работата на българския парламент“, съобщи пък председателят на Парламента Цвета Караянчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари