Депутат: Теменужка Петкова има престъпно поведение по отношение на интерконектора

1
Казвам престъпно, защото не може това да ти е било политически приоритет в периода 2017 - 2021 година и ти нищо да не направиш, да не санкционираш забавянето
Казвам престъпно, защото не може това да ти е било политически приоритет в периода 2017 - 2021 година и ти нищо да не направиш, да не санкционираш забавянето Снимка: БГНЕС / Архив

За пореден път наглостта на бившите управляващи, този път в лицето на Теменужка Петкова, надхвърля всякакви граници

 Не може министърът на енергетиката, профукал възможността да кандидастваме за механизма за капацитет през 2019 година, днес да обвинява, че не се водят преговори в тази насока. Та нали, ако тази нагла женица беше направила необходимото през 2019 година, сега този проблем нямаше да съществува, ЕК нямаше да ни изнудва с прибързана и необмислена либерализация, довела малките и средни предприятия на границата на фалита. Ако беше спазен срокът 2019 година, днес, посредством този механизъм, държавата щеше да има инструмент за подтискане скока на цените на електроенергия.

Използвам случая да обърна внимание и на престъпното поведение на същата тази женица по отношение на интерконектора с Гърция. Казвам престъпно, защото не може това да ти е било политически приоритет в периода 2017 - 2021 година и ти нищо да не направиш, да не санкционираш забавянето, да не предприемеш мерки за завършване на проекта. Видимо има някаква обвързаност между изпълнителя и бившите управляващи, сигурно не съвсем или по-скоро съвсем не безкористна. И предполагам азерите съвсем умишлено, използвайки това безотговорно бездействие, отказват да доставят газ през друга точка, имайки предвид формулата на ценообразуване и очаквания в тази връзка скок на цената на азерския газ.

Всичко горепосочено доведе до днешното състояние на енергетиката ни. Хубаво би било върхушката на ГЕРБ и най-вече тази женица да замълчат завинаги по въпросите на енергетиката, а компетентните органи да се заемат с техните безобразия.

Таско Ерменков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари