Денят започва със слънце, но след обяд става страшно

0
Очакват се гръмотевични бури и градушки
Очакват се гръмотевични бури и градушки Снимка: БГНЕС / Архив

В сутрешните часове облачността ще е разкъсана, на места - намаляваща до предимно слънчево време.

Това съобщава за Агенция "Фокус" Анна Дякова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Около и след обяд отново ще се увеличи и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°.

По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. Около и след обяд ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен: преди обяд от запад, по-късно през деня ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Над 2500 метра ще превали сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 6°.
Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месец май.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари