Валежите се завръщат в петък

0
През деня ще бъде предимно слънчево и топло, но само до обяд
През деня ще бъде предимно слънчево и топло, но само до обяд Снимка: Dunavmost

Атмосферата отново ще е нестабилна в следобедните часове

През нощта срещу петък над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. Разкъсана ще остане облачността в планинските райони, но до полунощ и там ще се установи ясно време. Ще се задържи тихо, със слаб югозападен вятър.

Минималните температури ще се задържат ниски за средата на юни и ще са между 13° и 16°С. Най-високи очакваме да са стойностите в Горнотракийската низина и района на Сандански - до 15-16°С , а най-ниски в планинските райони от Западна България и в Дунавската равнина – до 13-14°С, информира Метео Балканс.

През деня ще бъде предимно слънчево и топло, но само до обяд. Следобед над западните и северозападни райони облачността ще се увеличи и на повече места ще превали и прегърми. Процесите ще обхванат и Централна България, но до полунощ явленията навсякъде ще затихнат.

Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 27-29°С, малко по-високи в Югозападна България – до 29-30°С.

Времето в планините

Очакваме чудесни условя за туризъм, но само до обяд, като времето ще предимно слънчево и топло. Следобед, поради приближаващ студен атмосферен фронт, в масивите от Западна и Южна България ще се развива купеста облачност и на много места ще превали и прегърми. Отначало вятърът ще е с югозападна компонента, но до обяд ще се обърне от северозапад и ще се усили. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

Времето по Черноморието

През нощта срещу петък ще се задържи предимно ясно и почти тихо.

През деня ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максимални температури ще са между 24-27°. Температурата на морската вода - 22-24°.

Времето в София

През нощта срещу петък в столицата ще се задържи без промяна и ще е предимно ясно и тихо. През деня ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развие купеста-дъждовна облачност, но само на отделни райони в Софийската котловина ще превали и прегърми. Минималните температури ще са около 14°С, а максималните - до 27°С.

Времето на Балканите

Денят ще започне със слънчево и топло време, но след обяд около планинските райони централните райони от полуострова и Румъния, поради приближаващ размит студен атмосферен фронт, атмосферата ще е неустойчива и на места ще превали и прегърми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари