Денонощие чакане, припадъци и гърч - защо се стигна до това при предаване на протоколите

0
Причините за хаоса са трудният секционен протокол и лошото обучение на членовете на СИК заради епидемичната обстановка
Причините за хаоса са трудният секционен протокол и лошото обучение на членовете на СИК заради епидемичната обстановка Видео: NOVA

Заради дългото чакане имаше припаднали хора на много места

Хаос и чакане с часове при предаването на изборните протоколи в страната. На това станахме свидетели след приключването на вота. В „Арена Армеец” имаше и припаднали. В ефира на „Здравей, България” секретарят на една от секционните избирателни комисии в София - Ганка Иванова, разказа какво точно се е случило. Жената е чакала цяла нощ, за да предаде изборните книжа при положение, че в протоколите от нейната секция не е имало грешки.

„Приключихме с броенето и описването на бюлетините към 01.30 ч. Те бяха без грешка. Зам.-председателят на секцията не се появи, телефонът му беше изключен. Търсиха го и от общината. Трябваше един от членовете да стане зам.-председател. Взе ни маршрутка и към 02.10 ч. бяхме в залата. Стояхме до 10.00 ч. Много бавно се проверяваха протоколите. Излизаха постоянно в почивки почти всички проверяващи. Заради чакането имаше и припаднали. Един от хората получи гърч, беше много страшно. При всички избори се случва едно и също. При следващи просто няма да има желаещи за секциите”, сподели жената.

„При нас членовете на секционните избирателни комисии бяха настанени в комфортна зала. Самите общини трябва да осигурят храна и вода. Заради забавянето на процеса обаче се стигна до затормозяване. Причините за хаоса са две – трудният секционен протокол и лошото обучение на членовете на СИК заради епидемичната обстановка”, каза Валери Цолов, председател на 25 РИК-София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари