ДАЗД се самосезира за случая на домашно насилие в Казанлък

0
Системно насилие над майка с деца в Казанлък разследват институциите
Системно насилие над майка с деца в Казанлък разследват институциите

Разследват мъж, заключил жена си в продължение на месец

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира за случая на домашно насилие над майка, системно извършвано пред децата й, съобщиха от пресцентъра на агенцията, предаде БТА.

Вчера Районната прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем 40-годишен мъж с инициали М.С., за това, че от началото на август до 5 септември е лишил от свобода 32-годишна жена, с която е живеел на семейни начала. Двамата имат четири деца. На 5 септември бащата на пострадалата жена съобщил на спешния телефон 112, че не е виждал дъщеря си вече месец и половина и има съмнения, че М.С. я държи заключена в дома им. Когато полицаите пристигнали на място установили, че жилището е затворено, но в него се чува шум.

Със съдействието на екип от пожарната, полицаите успели да отворят вратата и намерили 32-годишната жена и едно от децата й. Жената била с травми, заради които е закарана в болница. Обвиняемият М.С. е задържан за скок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Експертите от ДАЗД са се свързали със социалните работници в Казанлък и са били информирани, че с децата вече се работи и за тях се полагат всички необходими грижи.

Никое дете не трябва да се поставя в риск и да се страхува за сигурността си. Вярвам в това не само като председател на Държавната агенция за закрила на детето, а най-вече като майка, коментира председателят на агенцията Теодора Иванова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари