ДАНС: Акцията по шпионския скандал е наша разработка, не е по сигнал на чужди служби

0
Изяснява се какви контакти е имал служител на агенцията за сигурност със задържания
Изяснява се какви контакти е имал служител на агенцията за сигурност със задържания Снимка: БТА

Изяснява се какви контакти е имал служител на агенцията за сигурност със задържания

Един служител на ГДБОП е привлечен към наказателна отговорност. Има събрани доказателства за това, че той е поддържал комуникация с представители на специалните разузнавателни служби на Русия. Това съобщи наблюдаващият прокурор Ангел Кънев на пресконференция по повод вчерашната акция в ГДБОП и ДАНС, при която беше извършен арестът на длъжностно лице, предаде NOVA.

Предстои мъжът да бъде разпитан. Определена му е 72-часова мярка за задържане, но прокуратурата ще поиска постоянен арест. По делото се работи от миналата година, каза още Кънев.

Заместник-председателят на ДАНС Петър Петров заяви, че сигнал от чужди служби по случая няма. Разработката започнала в средата на миналата година от Държавна агенция "Национална сигурност". По нея са работили единствено българските правоохранителни органи, категоричен беше Петров.

Той уточни, че се изяснява какви контакти е имал служител на ДАНС със задържания. Достъпът му до информация е ограничен, докато бъде решено какви действия да се предприемат оттук-нататък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари