Данаил Ковачев започна срещи с представители на местната власт

1
Сред основните теми на разговор е подготовката на местните избори
Сред основните теми на разговор е подготовката на местните избори Снимка: Областна администрация - Русе

Сред основните теми на разговор е подготовката на местните избори

Областният управител на Русе Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев започнаха срещи с представители на местната власт от региона, съобщават от Областна администрация - Русе. Те вече посетиха 5 от общините - Борово, Бяла, Две могили, Иваново и Ценово. Сред основните теми на разговор с кметовете и заместник-кметовете е подготовката на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври.

Припомняме, че съгласно хронограма на Централната избирателна комисия /ЦИК/ до 28 август при кметовете трябва да се състоят консултациите за състава на съответната Общинска избирателна комисия. Техният състав ще стане ясен най-късно до 8 септември, когато те ще бъдат назначени от ЦИК. „Водещ приоритет в момента пред мен и екипа ми е осигуряването на честен, прозрачен и спокоен вот. Областната администрация в Русе ще съдейства по всякакъв начин това да се случи“, коментира Ковачев. Според него местните избори са много важни, защото именно от кметовете и общинските съветници зависи в най-голяма степен развитието на съответното населено място. От проведените до момента срещи стана ясно, че техническо-организационният процес по подготовката на изборите в региона протича безпроблемно.

Ковачев и Георгиев апелират гражданите за незабавно информиране на компетентните институции при нарушения.

Сред останалите теми, обект на дискусии, са възможностите за привличане на повече инвестиции, както и развитието на културата и туризма. На дневен ред са и темите, касаещи състоянието на пътната инфраструктура в по-малките населени места, а също и нивото на социалните услуги. „Държавна и местна власт трябва да работят заедно, така че с общи усилия да бъдат решени реалните проблеми на хората“, заяви Ковачев.

Същевременно областният управител провежда и поредица от срещи с ръководителите на държавните институции и дружества в русенско. В рамките на срещите се обсъждат дейностите по координация, приоритетите пред съответната структура, както и опциите за подобряване административното обслужване на гражданите и юридическите лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Смърди…
    … на Данаил Повърнячев. По- тъп популист е даже ои Кесийков, който е еталон за тъп популизъм.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари