Тържества в Русе по случай 144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили

5
В събитията ще се включат областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев
В събитията ще се включат областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев Снимка: Областна администрация - Русе

В събитията ще се включат областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев

Областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев ще участват в утрешните тържествата в Русе по случай 144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили /ВМС/, съобщават от Областна администрация - Русе.

Предвидено е двамата да присъстват на военния ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка, който ще се състои от 19:.00 часа. Там Ковачев ще произнесе и кратко слово.

В 18:15 часа цветя ще бъдат поднесени пред паметната плоча на първия командващ Българския военен флот и основател на Морското училище капитан-лейтенант Александър Конкевич.

Припомняме, че от 20:00 часа жителите и гостите на Русе ще могат да се насладят на празничен концерт на Представителния духов оркестър на ВМС. Събитието ще се проведе пред Доходното здание.

През деня ръководството на Областната администрация в крайдунавския град ще се срещне с командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, както и с представители на Щаба на военния ни флот.

Тържествата в Русе са организирани от ВМС и се провеждат със съдействието на Общината и Областната управа. От Областната администрация са в контакт с всички институции, които също имат ангажимент по организацията на мероприятията. Сред тях са Областната дирекция на МВР и Военна полиция.

Традицията честванията да започват от Русе датира от далечната 1956 г., тъй като в дунавския град през 1879 г. е поставено началото на Военния флот в Княжество България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -13
    2
    Redaktor
    Че що тогава ВМС правят ритуал? Значи и те са русофили... Даеба
  • 6
    1
    На кого се кланяме?
    Да видим сега новоизлюпения жълтопаветен “демократ” Данаил Ковачев как ще окаже чест на руския имперски офицер Конкевич? Как това ще се погледне от лицемерното му проукраинско правителство? Или сглобката не прави политика, която няма пряк икономически ефект?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари