Данаил Ковачев поздрави Християн Стоянов за втората му световна титла

0

Областният управител на Русе се срещна с най-добрия ни бегач сред параолимпийците

Областният управител на Русе Данаил Ковачев се срещна с най-добрия ни бегач сред параолимпийците – Християн Стоянов.

Благодаря Ви, че не спирате да прославяте Русе и страната ни на световната спортна сцена! Вашите победи са повод за гордост и уважение. Вие за пореден път доказахте, че няма непостижима цел пред несломимия дух. Радвам се, че имам възможността да познавам човек като Вас, който е достоен пример не само за младежите, но и за цялото ни общество. Високо ценя упорития труд и постоянство, които влагате всеки ден, за да се множат успехите на българската лекоатлетика. Хора като Вас ни припомнят какво всъщност означава истинското родолюбие – безкористно да отстояваш националните интереси във всяка една област“, каза Ковачев при срещата си 25-годишния спортист, цитиран от пресцентъра на Областна администрация - Русе.

Областният управител пожела на младежа здраве, късмет и радост. „Реализирайте мечтите си и постигайте целите си. Не забравяйте, че безспорно успехите Ви се дължат на хората около Вас и ролята на изключителния Ви треньор“, допълни Ковачев. Християн Стоянов получи поздравителен адрес за успеха си, както и парична премия, осигурена от ръководството на Областната администрация. Ковачев изказа специална благодарност и на треньора на Стоянов, прочутият лекоатлет Евгени Игнатов.

Припомняме, че само преди броени дни Стоянов спечели втората си световна титла на 1500 метра в клас T46. Той триумфира по време на първенството на планетата за атлети с увреждания в Париж, като пробяга дистанцията за 3:52.56 мин., негов най-добър резултат за сезона. Преди това той спечели златен медал на шампионата в Дубай през 2019 година.

Християн Стоянов вече има два златни и един бронзов медал от световни първенства, титла и сребро от европейски първенства и сребро от Параолимписките игри в Токио през 2021 г. Следващата му цел е титла от параолимпиадата в Париж догодина.

Християн Стоянов е роден в Габрово, но от 2017 година се състезава за Спортен клуб по лека атлетика „Дунав-Русе“.

Преди дни България завоюва и втори златен медал от първенството за атлети с увреждания във френската столица. Там Ружди Ружди освен златен медал записа и световен рекорд в тласкането на гюле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Треэ
    Сега пък с Розова риза
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари