„Да спрем циганските своеволия”, но само онлайн...

1
Администраторите на страницата, преди около час, са написали: „Друг път, като няма да присъствате, поне не лъжете във Фейсбук”
Администраторите на страницата, преди около час, са написали: „Друг път, като няма да присъствате, поне не лъжете във Фейсбук”

Днес беше организиран (чрез Фейсбук) протест под надслов „Да спрем циганските своеволия” в градинката до сградата на НС.

В събитието на протеста като участници са се записали над 14 800 души. Много, нали?!

Е, да де, но администраторите на страницата, преди около час, са написали: „Друг път, като няма да присъствате, поне не лъжете във Фейсбук.

Явно, всички тези виртуални протестиращи, са си останали само онлайн.

Идеята на протеста беше да е мирен, но с две категорични искания - българинът да получи право да притежава оръжие в рамките на имота си и да го използва за неизбежна отбрана. Второ - образователен ценз за гласуване, за да не могат хора без основно образование да гласуват.

Това обясни Ивелин Дюлгеров, организатор на протеста, цитиран от БГНЕС.

И добавя – „Организирахме протеста, защото това нещо вече не може да се трае. Чашата преля с възгласите "българите на кайма". Събрали сме се и срещу политиците, които позволяват това да се случи, ако имаше стабилна позиция на държавата и арестувани, нямаше да сме тук"

От БГНЕС разказват още, че бабата на Дюлгеров е била жертва на цигански набези в селото, в което живее и ето какво още е споделил Ивелин:

„Там полиция няма и хората са принудени да се защитават с пушки и ток".

Е, за жалост, гражданското ни общество, исканията и възмутата ни си остават само в социалната мрежа. И макар, темата „циганска престъпност” да пробужда много гняв и виртуална енергия, очевидно, нищо не може да ни помръдне от унеса и статуквото.

Направихме своя избор – почивката пред протеста. Уви.

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари