Да си изядеш избора!

0
Може да се окаже, че изцепката на жената, която си изяде бюлетината не е случайна
Може да се окаже, че изцепката на жената, която си изяде бюлетината не е случайна Снимка: Александър Михайлов

Може да се окаже, че изцепката на жената, която си изяде бюлетината не е случайна

Помните ли онази госпожа, която се прочу с това, че на миналите избори си изяде отрязъка от бюлетината? Сдъвка си онова малко листче, което излиза, след като е гласувала на машината. Голям цирк беше и се прие за ексцентрична проява на човек, в особено емоционално състояние.

Може да се окаже, че тази изцепка не е случайна.

Ще обясня защо.

Едно от исканията, около които се обединяват някои партии, сред които и "Възраждане", е да се приеме промяна, според която за валидна бройка да се приема бройката на отрязъците в кутията, а не отчетът, който излиза от машината - на края на изборния ден.

Така, тази странна проява, може да се превърне в основа за саботаж на машинното гласуване, да го обезсмисли и профанизира. И да се забрави колко лесно, чисто, бързо и достоверно, е изразяването на вот на машина, връщайки броенето на някакви хартийки, които имат контролна, а не основна функция.

И още нещо.

Хартията не е уникална, така че лесно може в кутията да попаднат отрязъци, приличащи на оригиналните, но всъщност, принтирани в някоя партийна централа.

И така пак сметката да излезе каквато им трябва, а не каквато е.

Разговор по темата в линк, в коментари.

Миролюба Бенатова / Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари