Илиян Василев: След хартиения преврат всички изборни резултати ще бъдат поставяни под съмнение

0
Електронното гласуване беше тотално захвърлено в боклука
Електронното гласуване беше тотално захвърлено в боклука Снимка: БГНЕС

Без това властта няма как да бъде упражнявана легитимно

Опитите за омаловажаване на значението на хартиения преврат тази нощ, тезата "какво толкова", "не си струва бунтът", обслужват пряко статуквото. Не за друго, а защото, както казах вчера във включването си от протеста, на карта е поставен Темел на демокрацията - вярата на избирателите, че изборите са честни и резултатите вярно ще отразят тяхната воля.

От тук нататък всички резултати от избори ще бъдат поставени под съмнение, а без това властта няма как да бъде упражнявана легитимно, защото народът повече ще вярва че избраните депутати, кметове, общински съветници, президенти, не са функция на техния вот, а на договорки и манипулации.

Ако забелязахте електронното гласуване беше тотално захвърлено в боклука.

Този ход изрови ров между мафията и партиите на промяната, което на практика изключва елементарното конструктивно общуване. Именно силовата политика на мутрите от ДПС и ГЕРБ предопределя устойчива и бъдеща нестабилност в обозримо бъдеще.

Очевидно целта са местните избори, там където ГЕРБ и ДПС държат властта, но заедно с това е и цялата власт - парламентарна, съдебна и изпълнителна са взаимносвързани.

Единствената добра новина е, че тези юнаци вървят против времето - и се опитват да съхранят като в някакъв джурасик парк Путиновия модел на управление, докато Русия губи по всички фронтове.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    русенец
    Бре, този анализатор се беше "изгубил" в последствие време
  • 0
    1
    Брей
    Стига лъга бе педал нещастен!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари