Да помогнем на 9-годишната Ванеска

0
Нека подарим думичките на едно дете за един достоен човешки живот
Нека подарим думичките на едно дете за един достоен човешки живот Снимка: Фейсбук

Ванеска е едно от така наречените РАЗЛИЧНИ специални деца. На 2 г и 8 месеца тя е диагностицирана в България с диагноза детски аутизъм F84

От тук започва ЕДИН дълъг път, който никак не е лек. Вече 9 годишна Ванеска все още не говори, преминавайки през своя житейски път със всички съпътстващи обстоятелства, които налага нейното състояние. Изследвания, резонанси, терапии, логопед, психолог, ерго, кинези терапия и т.н Посещава ценър за аутисти ДЪГА, от тази година и училище със СОП. Ето какво пише бабата на детето: 

"Знаем че аутизмът е състояние а не заболяване. Но е факт че всеки търси спасение за детето си. ЗА нашата здравна и социална система тук няма да навлизам в подробности защото на всички ни е ясно как стоят нещата.Затова в последните години изключително много семейства търсят спасение в чужбина. Така в този омагьосан кръг 2017г ВАНЕСКА постъпи в детска педиатрия San Rafaelle MILANO. При престой от един месец на базата на всички необходими изследвания включително генетични италианците не поставиха диагноза аутизъм. По препоръка на професор Natali Sora заради езиковата бариера върнахме ВАНЕСКА в БГ за да може да получава терапиите си. ВАНЕСКА я чакаха в клиниката за търсене на рядко неврологично заболяване. По ред семейни и финансови причини аз не успях  да върна детето в Италия. Таткото я изостави, дядото почина.Така останах сама до ВАНЕСКА и нейната майка моята дъщеря. Така аз работя в Италия,като баданте и се опитвам да покриваме разходите и нуждите които имат. Слава на Бога успявам макар и не напълно.

МИЛИ ХОРА на базата на всички документи които има Ванеса септември 2020 г получи платформа за терапия със стволови клетки във клиника LIIV Турция Лъч надежда в мрака. Много хора ще кажат за това лечение няма???МИЛИ хора повярвайте ми ЗАСТАВАМ СЪС ЦЯЛАТА СИ МОРАЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗАД ВСЯКА ЕДНА ДУМА НАПИСАНА ТУК . Изключително много семейства с такива деца прибягват към терапия със стволови клетки и при голяма част от децата терапията е успешна, ако не напълно то имат изключително голямо подобрение в състоянието. Затова Ви призовавам от цялата си душа! 
Застанете зад каузата на Ванеска. Нека подарим думичките на едно дете за един достоен човешки живот. 

Готова съм да отговоря на всеки един въпрос.Можете да се свържете с мен на лични или на тел 0039 327 957 7905. Всеки ден си казвам още малко и ще се върна при нея!

Който има желание и възможност може да помогне Дарителска сметка

POSTBANK IBAN:BG16BPBI88984030375801 BICКОД:BPBIBGSF MILITSA IVANOVA Lazarova майка на Ванеса

PAY PAL

[email protected] баба на Ванеска 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари