Журналист от БНР се бори с тумор в мозъка

1
Сумата от 50 000 евро трябва да бъде събрана в оставащите броени дни до края на годината
Сумата от 50 000 евро трябва да бъде събрана в оставащите броени дни до края на годината Видео: Нова телевизия

Българският патриарх Неофит и десетки певци и музиканти се обединиха в подкрепа на журналист от Българското национално радио.

Станислава Пирчева се нуждае от спешна операция за отстраняване на тумор в мозъка. Сумата от 50 000 евро трябва да бъде събрана в оставащите броени дни до края на годината, предаде Нова Телевизия.

Познавате я, дори без да сте я виждали. Тя е гласът от радиото, когато часовникът удари полунощ.  

„Начинът, по който тя контактува с аудиторията прави така, че всеки, който я чуе да има усещането за нея като за близък приятел”, казва Таня Величкова, журналист от БНР.

„Но ето, че сега тя има нужда от помощ, казва Виктор Димитров, журналист от БНР.

Първи в борбата с болестта до Станислава застават колегите и слушателите й.

„Казват, че денонощно не могат да спят и събират по 5, по 10 лева. Не можете да си представите колко е силно да видиш тази реакция, този израз на обич, на топлина и отношение”, казва Станислава Пирчева, журналист от БНР.

Една от най-тежките диагнози идва след очен преглед.

„Появи се изненадващо със сълзене на окото. Нямаше никакъв видим проблем”, разказва Станислава Пирчева.

Туморът води до постепенно ослепяване. За да запази зрението и живота си Станислава се нуждае от спешно лечение в Германия. До момента е събрана едва половината от необходимата сума. Дни преди Коледа Стенли, както я наричат всички, си пожела чудо.

„Дълги години съм била ангажирана с отразяването на Рождество Христово. И винаги в тези предавания съм си мислила за онова, което можем да дадем на хората - тези, които са на легло, тези, които не могат да отидат в храма. А ние чрез радио ефира влизаме в техния дом. И ето сега аз съм, образно казано, в тяхното положение - моля се за чудо”, казва Станислава Пирчева.

„За да може един ден отново, когато приключи цялото това нещо, свързано с операция и оздравяване, тя да бъде в силите си отново на ефир с нас”, казва Виктор Димитров, журналист от БНР.

Утре на една сцена в подкрепа на Станислава ще се съберат някои от най-известните музиканти у нас. Благотворителният концерт ще е в първо студио на Българското национално радио. Зад каузата застана и българският патриарх Неофит. Тази вечер в столичния храм „Света София” се провежда концерт, организиран от Софийската митрополия.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари