Д-р Ченко Сотиров оглави листата на Републиканци за България в Русе

5
Сред номинираните, които ще бъдат част от листата са общинският председател Илия Шалев, както и Филип Виденов-координатор на секторни политики “Спорт”
Сред номинираните, които ще бъдат част от листата са общинският председател Илия Шалев, както и Филип Виденов-координатор на секторни политики “Спорт”

ЦЦветанов: Ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент. Тези, които всяват страх, рано или късно ще бъдат изхвърлени от политиката

Д-р Ченко Сотиров ще води листата на партия “Републиканци за България” в Русе на предстоящите парламентарни избори. Това обяви при посещението си в Русе тази вечер, председателят на партията Цветан Цветанов, предава dnews.bg.

Заедно с него бе и зам.-председателят Павел Вълнев, както и Веско Василев, който е член на Изпълнителният съвет на партията. Самият Сотиров също е член на централното ръководство. Сред номинираните, които ще бъдат част от листата са общинският председател Илия Шалев, както и Филип Виденов-координатор на секторни политики “Спорт”

“В събота предстои изпълнителен съвет, на който окончателно ще бъдат одобрени всички предложения за номинации. Ще се постараем да се съобразим с желанието на хората по места, но за мен е важно, че всички, които участват в нашия организационен живот, работят за това ние да се представим добре на предстоящите избори” , заяви Цветан Цветанов, като поясни, че целта на партията е да се превърне в незаобиколим фактор в следващия парламент.

Цветанов изрази надежда, че в оставащите дни до старта на кампанията партията ще успее да представи секторните си политики, защото така ще може да покаже, че “Републиканци за България” даав политически решения за това, което трябва да се направи в един управленски мандат. Той поясни, че партията ще заложи на секторните политики в областите Съдебна система, Електронно управление, Земеделие, Финанси, Социална политика. Партията е първата, което се е регистрирала за изборите и вече представя своите секторни политики Трябва да се направи всичко възможно да се отговори и на очакванията на българите живеещи в чужбина.

Имаме над 2 000 000 български граждани, които живеят по света. За голямо съжаление българските управляващи не подходиха сериозно и елиминираха българите в чужбина от техните конституционни права, защото ако те имаха право да гласуват по пощата те щяха да имат право на избор, защото в условията на пандамеия ще бъдем ограничени и във възможността да се разкриват изборни секции в населените места. Изборите ще бъдат основно проведени в посолствата и консулставата. Това, което трябва да направим за нашите сънародници в чужбина в бъдеще, да им гарантираме, че ще имат своите изборни права. Но също ще трябва да отворим възможността и за българските граждани с двойно гражданство да участват реално в политическия живот на страната и да могат да бъдат депутати и дори министри”, каза Цветанов.

Цветанов добави, че натискът, който се оказва върху хората симпатизиращи на партията продължава, но страхът трябва да бъде преодолян. “Ние искаме да прави политика и да бъдем част от политическия живот на страната. Убеден съм, че тези, които всяват страх, рано или късно ще бъдат извън политиката и българските граждани ще могат да гласуват по убеждение”, категоричен бе лидерът на Републиканци за България.

Крайно време е да настъпят някои промени в България, които не се случват вече 30 години. Бизнесът трябва да бъде поставен на конкурентна основа, а не да зависи от държавни поръчки. Без развита пазарна икономика ще ни е изключително трудно да се справим с последствията от COVID пандемията. Фалитите след пандемията, особено в сферата на туризма, ще бъдат основен проблем пред управляващите”, заяви зам.-председателят Павел Вълнев.

Утре Републиканци за България ще представят секторната си политика в област “Елекронно управление”, а в събота и неделя в областите “Външна политика” и “Българи в чужбина”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Една ракия никога няма да те попита колко други си имал преди нея.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари