COVID лекарството на Pfizer може да бъде на пазара в началото на 2022 година

1
Обединеното кралство вече поръча 250 000 дози
Обединеното кралство вече поръча 250 000 дози Снимка: Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Обединеното кралство вече поръча 250 000 дози

Управляващият директор на Pfizer UK Бен Озбърн посочи във вторник, че лекарството срещу Covid-19 на фармацевтичната компания - Paxlovid може да бъде налично в Обединеното кралство "много рано през 2022 година".

Междувременно хапчето срещу коронавирус на компанията Merck - Молнупиравир (Molnupiravir) ще бъде пуснато като част от изпитание в рамките на Великобритания в края на ноември.

Пред телевизия Sky News Бен Озбърн каза, че фармацевтичният гигант Pfizer "работи в реално темпо с регулаторите по целия свят“ и очаква да подаде документи за разрешение за употреба на неговото Covid лекарство в Обединеното кралство "през следващите няколко седмици".

Обединеното кралство вече поръча 250 000 дози от лечението на Pfizer и очаква да получи зелена светлина за неговото прилагане през следващата година.

Междувременно главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла заяви, че компанията е в дискусии с 90 държави относно договори за доставка на експерименталното ѝ хапче срещу Covid-19, което показва, че намалява с 89% риска от хоспитализация или смърт при пациенти с висок риск от тежко заболяване от коронавирус.

Той също така каза, че Pfizer очаква да определи цената на своето лекарство, наречено Paxlovid, близо до тази на кандидат за перорално антивирусно лекарство на Merck & Со, Inc.

Договорната цена на Merck в САЩ за нейното хапче Molnupiravir е около 700 долара за петдневен курс на терапия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

ЦИК обяви, че са готови с резултатите от изборите, но ще изчакат гласуването.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари