ЕМА разреши хапчето на Pfizer за лечение на COVID

0
Европейският съюз даде зелена светлина за използването на антивирусното хапче
Европейският съюз даде зелена светлина за използването на антивирусното хапче

Европейският съюз даде зелена светлина за използването на антивирусното хапче

В четвъртък лекарственият регулатор на Европейския съюз даде зелена светлина за използването на антивирусното Covid хапче на Pfizer Inc за лечение на пълнолетни хора, които не се нуждаят от допълнителен кислород и които са изложени на риск от тежко заболяване от коронавирус.

Комитетът по лекарствата за хора (СНМР) на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча издаване на условно разрешение за употреба на пероралното антивирусно лекарство Paxlovid за лечение на Covid-19, разработено от компанията Pfizer.

Одобрението на Covid хапчето на Pfizer от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) позволява на държавите членки на ЕС да прилагат лекарството, след като регулаторът даде насоки за употребата му при спешни случаи още в края на миналата година.

Италия, Германия и Белгия са сред шепата страни от ЕС, които вече са закупили лекарството, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари