Чудя се чудя как мога да живея на такова място в България

1
Тротоарите в цялата страна са непочистени
Тротоарите в цялата страна са непочистени Видео: БНТ

Непочистените от снега тротоари и улици в цялата страна пречат на хората да се придвижват и водят до инциденти.

Репортерите на БНТ 2 в София, Русе, Благоевград, Пловдив и Варна провериха как днес хората се придвижваха, за да стигнат до работа, болница и магазина.

София
Преминаването през по-голямата част от тротоарите в София се оказва истинско изпитание за пешеходците.
Наша проверка на една от централните улици в София – „Цар Иван Асен“ половината от тротоарите са добре изчистени, но останалата половина все още са част от зимната приказка. Труднопроходими са пешеходните алеи както в центъра на града, така и по вътрешнокварталните улици. Тротоари, за които трябва да се грижи Столичната община в кварталите, нe са чистени от началото на снеговалежа. Инспекторатът обаче вече е глобил над 250 собственици, които не са почистили пред домовете си.

Столичната община няма да плати на фирмата, която почиства „Цариградско шосе“ от сняг заради недобре свършената работа, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Варна
Въпреки че основните булеварди и улици във Варна са почистени от снега, малките улички и междублоковите пространства не за първи път останаха труднодостъпни и за пешеходци, и за шофьори. Лекарка от Центъра за спешна помощ си е счупила ръката в преспите тази нощ, а двама нейни колеги – в поледицата в града.

Д-р Станислав Морфов: „Това, което бих искал да кажа на гражадните, е да ни помагат малко или много, когато влизаме на адрес. Бих искал да ги помоля, ако още не са изчистили пред своите домове, да го направят, защото е изключително хлъзгаво. Ако се наложи пациент да бъде транспортиран до лечебно заведение е необходимо самата носилка да може да стигне до пациента.“

Русе
Предизвикателство за пешеходците и шофьорите си останаха и днес малките улици в Русе. Общината изпрати до медиите писмо, че прави каквото може.
На кръстовището на улиците „Славянска“ и „Цариброд“ се натъкнахме на ето тази двуметрова пряспа.

Минувачка:“От тази сутрин се чудя как мога да живея на такова място в България, където не можеш да стъпиш. Автомобила си не мога да го извадя. Възмутена съм.“

Благоевград
И в Благоевград снегът не е почистен. Заради ниските температури той се е превърнал в лед, който създава сериозни затруднения за хората. Репортерската ни проверка установи, че масово благоевградчани не са изчистили пред домовете си, въпреки че това е задължение на всеки.

Пловдив
След 30-часовия обилен снеговалеж снегорини и разпръсквачки за сол още от малките часове почистваха улиците на Пловдив. Минусовите температури допълнително затрудниха ритъма на града. През нощта основните булеварди бяха разчистени, но много вътрешноквартални улици останаха непроходими.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари