Човек и добре да пътува, попада в задръстване

0
Когато времето напредва, а колоната от коли - не, шофьорите започват да се изнервят
Когато времето напредва, а колоната от коли - не, шофьорите започват да се изнервят Снимка: OFFNews

Човек и добре да пътува, попада в задръстване. Това ще ви се случва в следващите два месеца, защото идва ученическа ваканция, отпускарски период и въобще велико преселение на народите до курортите и назад. Когато времето напредва, а колоната от коли - не, шофьорите започват да се изнервят. Който е изнервен, върши глупости зад волана и става опасен за останалите и за себе си. Едно грешно или необмислено действие може да ви развали ваканцията, че и да причини тежки последствия. Затова пазете спокойствие, присъствие на духа и добро настроение. Следващите съвети ще ви помогнат.

1. Разговаряйте! Ако отивате на почивка, значи сте с хората, за които не ви остава достатъчно време в напрегнатите делници. В задръстването можете да поприказвате с близките си по всички “заобиколени” досега теми. С говорене часовете текат по-бързо. Ако сте сам, позвънете по телефона на роднини и приятели, но задължително използвайте хендсфрий!

2. Обърнете внимание на себе си! Ако колоната не помръдва, мъжете могат да обръснат наболата брада от лицето си, но само с електрическа самобръсначка. Колата не е място за “мокро” бръснене. Жените шофьори обикновено нямат нужда от подсещане за разкрасителни процедури зад волана. Червилото и пудрата винаги са им подръка. Не се препоръчва да се гримират зад волана, защото може да се случи така, че да им влезе прашинка в окото точно тогава, когато автомобилите потеглят.

3. Почистете! Вместо да зяпате стоп светлините на стоящия автомобил отпред, можете набързо да почистите своя. Да съберете боклуците от джобовете на вратите и да забършете таблото и волана, ако разполагате с подходящи кърпички. Но ако ще изхвърлите отпадъците през прозореца, по-добре изобщо да не се захващате с това.

4. Образовайте се! Мнозина подценяват възможностите на аудиоуредбата. Ако все не ви остава време да подобрите знанията си по чужд език, защо не си купите дискове с уроци и да ги слушате на път?

5. Забавлявайте се! Естествено, аудиото може да бъде използвано и точно по предназначение, а именно - за забавление. Ако имате под ръка любимите си песни, те ще ви помогнат да запазите доброто си настроение и в изнервящата обстановка на задръстването. Ето защо е хубаво да имате богата и разнообразна фонотека в колата. Ако нямате, можете да си измисляте игри със своите спътници - на филми, градове и т.н.

6. Планирайте! Докато чакате в колоната, може да използвате времето за планиране на следващите дни, седмици и месеци. Да помислите какви задачи си поставяте и как ще ги изпълните. Ако наближават празници - да решите какво ще подарите и как ще ги прекарате. От рекламите по радиото може да ви хрумне някаква различна идея, а не да купувате на жена си 29-ия парфюм или на мъжа си 32-рата вратовръзка.

7. Направете нови контакти! Ако няма на кого да дадете подарък, свалете прозореца и огледайте колите наоколо. Съдбата може да е изпратила точния човек в автомобила до вас. Изглежда ви като на филм, но се случват и такива истории. В Англия дори има апликация за смартфони за запознанства в задръствания.

8. Не сдържайте гнева си! Не е хубаво да трупате яд и негативизъм в себе си. Ако задръстването ви опъне нервите до скъсване, по-добре се навикайте и напсувайте наволя, за да изхвърлите напрежението от себе си. Но не забравяйте да затворите прозореца, за да не ви слушат околните.

9. Направете почивка! Когато колоната от коли едва пъпли по асфалта, използвайте възможността да спрете за почивка и похапване, вместо да се движите със средна скорост 20 км/ч. Проблемът е, че и много други шофьори вероятно ще направят същото и крайпътните заведения може да са препълнени.

10. Обмислете следващото пътуване! Докато пълзите до избраната дестинация, можете да помислите как да осъществите следващото пътуване. И да избегнете грешките на настоящето, една от които е именно тази - да попаднете в задръстване. При правилно планиране на деня и часа на тръгване наистина можете да си спестите много време и нерви.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари