Чистката в МВР продължава

0
Служебният вътрешен министър Пламен Узунов е освободил със своя заповед още трима зам.-директори на областни дирекции
Служебният вътрешен министър Пламен Узунов е освободил със своя заповед още трима зам.-директори на областни дирекции Снимка: БГНЕС

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов е освободил със своя заповед четирима зам.-директори на областни дирекции, съобщиха от пресцентъра на МВР, пише Дарик.

Става въпрос за заместниците в градовете Пловдив, Варна, Бургас и Хасково.

От министерството обясниха, че това се прави с цел оптимизация, тъй като единствено в тези четири града зам.-директорите не са изпълнявали съвместно друга длъжност.

Понастоящем на тях ще им бъде предложена нова позиция в системата.

Един от освободените от длъжност е зам.-директорът на ОДМВР – Пловдив комисар Георги Георгиев.

„Аз съм служител на МВР и би трябвало да ми предложат друга длъжност“, коментира Георгиев пред Агенция „Фокус“. Той изтъкна, че структурата на МВР е йерархическа и той е длъжен да изпълнява решението на министъра. „Това са нещата от живота, не е важно дали съм обиден, или не. Важно е това решение да не се отразява на хората надолу“, коментира още комисар Георгиев. По думите му важно е изборите да бъдат организирани добре и да се оправдаят големите очаквания на обществото към МВР за справяне с тази тежка организация.

Комисар Георги Георгиев заемаше тази длъжност от декември 2015 година. Дотогава той бе началник на сектор „Индустрия и търговия“ към отдел „Икономическа полиция“.

Съкратени са и двата щата за заместник-директор на Областната дирекция на МВР в Хасково. Георги Бехов и Недан Хаджиев, които заемаха постовете, остават на работа в системата. На фона на тези рокади все по-засилено се говори, че се очаква смяна и на директора на Областната дирекция на полицията в Хасково.

В началото на миналия месец служебният министър Пламен Узунов освободи и шефа на дирекция „Инспекторат” Николай Гешев. Той заемаше длъжността от 2014 г., а през 2015 по искане на прокуратурата проверява именно Пламен Узунов, тогава в качеството му на шеф на областната дирекция на МВР в Пловдив. Поводът беше скандал с полицаи, нереагирали навреме на инцидент, при който шофьор блъсна и уби пешеходец на зебра. Скандалът впоследствие коства оставката на Узунов.

През миналата седмица отново по искане на Узунов с указ на президента Румен Радев бе освободен и главният секретар на МВР Георги Костов. Впоследствие Костов обвини служебния премиер Огнян Герджиков и Пламен Узунов, че са му оказали натиск, за да напусне, за което внесе и сигнал в прокуратурата. Напускането му дойде само дни, след като двамата с Узунов заявиха, че работят добре и отрекоха да има различия помежду им.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари