Червените кестени разцъфтяха в Парка на младежта

0

В първите дни на май в Парка на младежта в Русе започна да цъфти едно не особено разпространено в България дърво - червения кестен (Red Chestnut, Aesculus Carnea).

Нормално червеният кестен цъфти в края на май и началото на юни с ярко червени цветове, които образуват пирамида на върха на клоните. Достига височина от около 15 метра. Тъй като е хибрид, червеният кестен има слаба енергия и по това си прилича с хората, чиято жизнена енергия е понижена от прекалена грижа и безпокойство за другите. В Русе са известни няколко дървета. Те са концентрирани край сградата на Английската гимназия.

Цъфтежът му се използва от находчиви русенци като природосъобразен начин за лечение на депресията. По тази причина вече е невъзможно да се уредиш с пейка в близост до цъфнал червен кестен. Мераклиите да се разделят с проблема си са много и затова чакат на опашка.

„Когато седнеш срещу червения кестен и известно време съзерцаваш цветовете му, се успокояваш и чувството за тревожност изчезва“, признават и лекари. Методът широко се използва от привърженици на природосъобразния начин на живот в САЩ и Канада, където дървото е масово разпространено. Психолозите обаче не пропускат да припомнят, че ако все пак червеният кестен не успее да излекува пациента, той непременно трябва да потърси консултация с лекар.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари