Червен килим за абитуриентите в Благоевград

0
Завършващите ученици позираха за снимки с табела с надпис "Аз обичам Благоевград"
Завършващите ученици позираха за снимки с табела с надпис "Аз обичам Благоевград"

Зрелостници от Професионалната гимназия по икономика "Иван Илиев" дадоха старт на абитуриентското дефиле в Благоевград.

Инициативата е на община Благоевград, като за целта е поставена цветна арка и червен килим на площад "Георги Измирлиев". Със стилни тоалети, широки усмивки и броене от 1 до 12 завършващите ученици позираха за снимки с табела с надпис "Аз обичам Благоевград". Абитуриентското дефиле се организира от общината за втора поредна година. То ще продължи до 26 май, като в него ще се включат зрелостници от благоевградските училища, предаде 24 часа.

Паралелно с това, днес е подготвена богата културна програма по повод Деня на славянската писменост и култура, както и празника на Благоевград. Традиционно ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Солунските братя в 10 часа, организирано е и шествие. Подготвен е и обеден празничен концерт на площад "Георги Измирлиев".

Кулминацията ще бъде тази вечер със спектакъла "Мистерията Еньовден" на Нешка Робева, който е подарък за жителите и гостите на града от общинското ръководство. Той започва в 20 часа в зала "Яворов".

Празничната вечер ще подлъжи с концерт на рок групите "Остава" и "Bears and hunters", които също са подготвили впечатляващ репертоар за своите почитатели.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари