Бюджетната комисия решава за великденските добавки за пенсионерите

0
Министърът на финансите в оставка Асен Василев вече се обяви против
Министърът на финансите в оставка Асен Василев вече се обяви против Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите в оставка Асен Василев вече се обяви против

Бюджетната комисия ще разгледа предложенията за великденски надбавки за пенсионерите. ГЕРБ искат всички под линията на бедност да получат допълнително 75 лева за празника. „Възраждане” пък внесоха искане сумата да е 100 лева и да е за абсолютно всички пенсионери.

Финансовият министър Асен Василев се обяви вчера против това предложение и го нарече „изключително порочна практика“.

Василев подчерта, че в бюджета на държавното обществено осигуряване няма излишък от 40 млн. лв. и добавките биха могли да създадат риск за увеличението на пенсиите през юли.

Добавки ще има, ако предложението бъде одобрено в пленарната зала на първо и второ четене. Ако това стане, еднократна помощ за Великден ще получат малко над 500 000 пенсионери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    пенсия
    Стига с тия бонусчета да начисляват по швейцарското правило бонусите облажват тия без трудов стаж и телкаджиите мутрата 2 год. не ги преизчислява по швейцарското
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари