БСП няма да оттегли кандидатурата на Кристиан Вигенин

0
„На последния председателски съвет крехкото ни съгласие да се обединим около най-стария депутат се разпадна“, каза Корнелия Нинова
„На последния председателски съвет крехкото ни съгласие да се обединим около най-стария депутат се разпадна“, каза Корнелия Нинова Снимка: БГНЕС

Аз не оттеглям кандидатурата на Кристиан Вигенин, тъй като той отговаря на всички критерии на колегите

Това каза лидерът на левицата Корнелия Нинова в реч пред депутатите, предаде bTV

На последния председателски съвет крехкото ни съгласие да се обединим около най-стария депутат се разпадна“, допълни тя.

Това, което става от вчера е най-тежкият удар върху парламентарната република. Най-тежкият удар върху парламентарната демокрация и партийната система. Това започва да прилича на сценарий. И това е големият проблем за държавата. Ставаме ли съучастници в този процес на унищожение на парламентарната република“, каза лидерът на левицата.

Тя очерта и втори голям проблем – това е липсата на законодателен орган, който да работи по бюджета и други проблеми на гражданите.

„Ние много трудно извадихме БСП от етикета на статуквото. И влязохме в съюз с онези партии, които се появиха по-нови, но започнахме промяната. Моето усещане е, че се връща онзи дух на залепяне на партии на статуквото и партии на промяната“, каза Нинова.

Тя се обърна и директно към бившите си колеги от „Продължаваме промяната“.

„Работихме заедно, работихме с взаимно уважение и много трудно, биха ни заедно, мафията ни би заедно, но това, което чух днес, не приемам. Репликата, че трябва да се видим и да говорим публично е индиректно обвинение, че всички други партии сме се събрали, за да дискутираме нещо задкулисно. Няма да позволим на никой да върне БСП в образа на някакво задкулисие“, каза Нинова.

Всякакъв опит да се привърже – „този е задкулисие, онзи е нов“ за БСП – няма да ви го дадем. Така ще се пред всички и ще кажа – не сме яли бой шест години от задкулисието и мафията, за да позволя някой, освен програмата, да открадне и образа ни“, завърши лидерът на левицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенец
    Уфффф! Аман от панаири и панаирджийки!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари